Разходка в модерния офис

Милиони хора по света се трудят в офиси. Големи или малки, индивидуални или групови, те свеждат до минимум възможността за двигателна активност.

Office-TOP

В съвременните офиси ергономията и организацията на дейностите вървят ръка за ръка.

Днес разработчиците на офис-обзавеждане са направили много за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд (ЗБУТ). Особено внимание се отделя на възможността за индивидуални настройки според предпочитанията на персонала.

За хората с по-консервативно мислене да работиш прав пред компютъра със сигурност изглежда скандално. Но ако можем да редуваме седяща и стояща поза? Или да закрепим клавиатурата на нивото на коленете си? Дали малка възглавничка под китката няма да облекчи работата с мишката?

Офис - работа

Подредбата на работното ни място също има значение. На каква височина да бъде мониторът? По-близо или по-далеч от очите? Къде е мястото на стационарния телефон – отляво, отдясно, върху основния работен плот или на допълнителна масичка? А какво ще кажете за “бягаща пътечка”, където да поставите преносимия компютър и да работите, ходейки? Или да замените стола с тренировъчна топка? (Още по темата за “двубоя” офис-стол срещу тренировъчна топка – в тази публикация.)

Office-topka-TOP

Ще спра дотук, защото усещам, че шефът на офиса ви започва да ме мрази…

Ако не сте безразлични към работното си офис-място, отделете десетина минути за следващия видеоматериал. Дори да не владеете добре английски, видяното със сигурност ще подскаже интересни идеи.

Приятно гледане 🙂

Още полезни видеоклипове можете да намерите в “ЗБУТ Видеоклуб“.

А от какво ни разболява офисът можете да научите в тази публикация.