ЗБУТ за начинаещи навърши година!

rozden_den-2

Здравейте, приятели!

Желая ви от сърце много успехи, здраве, радост и, разбира се, все по-големи постижения при осигуряване на безопасност и здраве при работа.

За мен празничните поводи са два.

Първият – новата 2019-та година, изпълнена с много надежди, планове и очаквания.

Вторият – рожденият ден на “ЗБУТ за начинаещи… и не само за тях”!

ЗБУТ - азбука

Как бързо тече времето… Сякаш бе вчера, когато регистрирах домейна и поместих първите публикации от азбуката на трудовата безопасност.

“ЗБУТ за начинаещи… и не само за тях” не е комерсиален продукт. Не разчита на генериращи трафик сензации, няма разсейващи реклами и други явни или скрити инструменти за печалба. Крепи се на ентусиазъм и желание за споделяне на натрупан опит в сферата на безопасността.

Въпреки това, за моя голяма радост, сайтът намери свое място под слънцето, а споделеното от мен достига всеки ден до десетки читатели. Над 17 000 от вас са посетили блога веднъж или няколко пъти. Благодаря! И ще се старая да откривате тук всичко, което ви интересува. Безплатно, както обещах. На едни клик разстояние. С удобни връзки към места с допълнителна безплатна информация.

Наминавайте понякога – ще бъде интересно и през настоящата година 🙂

rozden_den-1

Подготвям поредица от статии за възлови понятия от света на ЗБУТ. Ще продължавам да публикувам важни промени в нормативната уредба, интересни съдебни казуси, ще споделям добри практики…

Насоката на материалите, както и досега, ще е предимно към начинаещи специалисти по БЗР… и не само за тях. Защото у нас по данни на националната статистика са регистрирани над 375 000 предприятия с персонал до 9 души и още около 25 000 с персонал от 10 до 49 души. За всички тях изискванията при осигуряване на ЗБУТ са (почти) едни и същи. И със сигурност е необходимо място, което в достъпен и синтезиран вид да предлага информация по интересуващите ги теми.

Благодаря и на тези, които през изтеклата година ме потърсиха чрез формата за контакти. Постарах се да отговоря на въпросите. Признателен съм на професионалистите, познати и непознати, дали оценка на работата ми.

Ще се радвам, ако и в бъдеще споделяте проблеми, което ви вълнуват – в общ интерес е да направим psnedev.com още по-уютно кътче за нуждаещите се от консултация и помощ.