СТМ

За сайта

ЗБУТ и БЗР не са древни чудовища.
ЗБУТ (Здравословни и Безопасни Условия на Труд) и БЗР (Безопасност и Здраве при Работа) представляват лабиринт от дейности,  понятия и познания, които трябва да гарантират, че ще се приберем от работа живи и здрави… 

В този сайт стъпка по стъпка ще се постарая да предоставям на нуждаещите се безплатна информация за азбуката на ЗБУТ. На достъпен език. Като за начинаещи. Независимо дали сте работодателработещ, или просто човек, обогатяващ знанията си…

Съгласно националната статистика у нас има над 380 000 нефинансови предприятия с по-малко от 10 заети лица.

Общият брой на регистрираните предприятия е над 410 000. Всички те са длъжни да осигуряват здравословни и безопасни условия на труд за персонала си. Да познават нормативната уредба и спазват регламентираните изисквания. Да посрещат и изпращат контролни органи… и какво ли още не.

Този сайт е за начинаещите специалисти в областта на трудовата безопасност (ЗБУТ). Най-вече за тези, които съвместяват дейността във фирми с по няколко души. Но, надявам се,  и останалите ще намерят полезна и интересна информация.

Казано с усмивка (и използвайки терминологията на образователната ни система), в „ЗБУТ за начинаещи“,  при положено старание от ваша страна, ще можете да се самообразовате до ниво начално, основно, а защо не и средно образование по специалността. Безплатно.

Е, дипломи не се издават, но моралното удовлетворение от усвоените знания би трябвало да е достатъчно.

Вие сте ентусиазирани работохолици, поради което са ви възложили и дейностите по пожарна безопасност във фирмата? Получавате безплатен бонус – освен в psnedev.com можете да потърсите интересуващата ви информация в тази специфична област и от развиващия се сайт „Пожарна безопасност за начинаещи“.

(Още информация, включително и за собственика на сайта >>>)Банер фейсбук - голям


 

Акценти в psnedev.com


Normativna_uredba

В поредицата ЗБУТ – Азбука ще бъдат разглеждани основните понятия от света на трудовата безопасност.
Защо „Азбука“? В този кратък учебник съм подбрал теми, съдържащи най-важните правила и изисквания за осигуряване на ЗБУТ (здравословни и безопасни условия на труд). Те ще ви помогнат да опресните знанията си или да научите нови неща, на които досега не сте обръщали внимание… (Към ЗБУТ – Азбука >>>) Videoclub-2

Проучвания показват, че едно съдържателно видео носи повече информация от много страници текст. Виртуалното пространство предлага милиони видеосюжети за какво ли не.

В  ЗБУТ – Видеоклуб  ще се постарая да подбирам и представям интересни и поучителни  видеоматериали от областта на ЗБУТ(Към ЗБУТ – Видеоклуб >>>)Подаръци

Добре дошли в  ЗБУТ – хипермаркет – вашият безплатен магазин за подаръци!
Няма да забравя как в отминалите студентските години един от преподавателите ми провеждаше изпити по неговия предмет – всички учебници, записки, справочници и други помощни материали се поставяха на масата, а докато развивахме писмено изтеглените въпроси, имахме възможност да ги ползваме свободно… (Към ЗБУТ – Хипермаркет >>>) 

За илюстрация на публикациите в psnedev.com са ползвани изображения от

Pixabay

Запознахте ли се с нашата Политика за лични данни ?